China Car Forums banner
81 - 100 of 378 Posts
Wow, @kegare, świetnie! (dot. znaczków)

Widzę, że jesteś bardzo aktywny na imcdb.org, nawet na stronach Yeolnebeonjjae gyeoul, gdzie zamieściłeś większość zrzutów ekranu. Szkoda, że nikt jeszcze nie zidentyfikował tego północnokoreańskiego (?) sedana.

Wow, @kegare, świetnie! (dot. znaczków)

Widzę, że jesteś bardzo aktywny na imcdb.org, nawet na stronach Yeolnebeonjjae gyeoul, gdzie zamieściłeś większość zrzutów ekranu. Szkoda, że nikt jeszcze nie zidentyfikował tego północnokoreańskiego (?) sedana.
Dzięki, cieszę się, że Ci się podobają! Uważam, że ten dziwny sedan to jedno z moich najlepszych znalezisk w mediach KRLD. Jest też ta futurystycznie wyglądająca rzecz, której jeszcze nie zidentyfikowaliśmy:

Image

https://imcdb.org/vehicle_1139723.html

Ostatni znaczek (część 7, numer 5) to pierwszy Chollima, 9.11. Chollima 84 (część 2, numer 5) to w rzeczywistości Chollima 90 lub 903.
Dzięki za ID!
Mamy w tym dokumencie kilka niezidentyfikowanych Sungri, czy wiesz może, jakie są nazwy modeli? https://imcdb.org/movie_1004519373-Hanpyeongsaeng-inmindeulsog-eseo.html
Również ten autobus: https://imcdb.org/vehicle_1148911.html

Obserwacja dotycząca Sungri 5-ton: jego reflektory pochodzą od Sinotruk.

Attachments

Chociaż prawdą jest, że Sŭngri wyprodukował dokładnie L2 o mocy 115 KM/5t i 102 KM/3t, przeprowadziłem wyszukiwanie w MIIT we wszystkich ciężarówkach Howo 4-6 ton i nie było dokładnego dopasowania do nowego 5t (model 2016). Zatem prawdopodobnie zostało to zaprojektowane specjalnie dla KRLD? Nowy ma znaczące różnice w stosunku do L2 (wnęka drzwi, bulaj, kąt parapetu, szew nad przednią szybą itp.)

L2 wyprodukowane przez Sŭngri:

Attachments

Discussion starter · #93 ·
Zawsze zadowolony z nowego materiału, Kegare.
1. Sungri 58 z wbudowanymi reflektorami jest dziwny. Nigdy nie widziałem tych zdjęć tej wersji. Wydaje się, że jest ich cała partia. Rzędy sugerują nawet 30 lub 40 ciężarówek. Wygląda na to, że zabrakło im błotników i zastąpili je czymś bardzo prostym.
2. Kabina nad silnikiem wygląda jak ciężarówka 4-6 ton (ładowności). Zgaduję, że lata 80. Prawdopodobnie tylko prototyp.
3. Ciężarówka z przodem torpedowym bardzo przypomina ciężarówki typu 140 w Chinach, produkowane w latach 70-80. w całym kraju przez wiele fabryk, każda miała własną wersję. Prawdopodobnie tylko prototyp.
4. Minibus bardzo przypomina minibusy Jipsan, produkowane w Chongjin.

Przepraszam, nie mogę powiedzieć więcej. Jak pisałem wcześniej, każdy nowy element układanki przynosi nowe pytania.

Discussion starter · #97 · (Edited)
Wielkie dzięki, Kegare. Wszystkie ciężarówki Taepaeksan zostały wyprodukowane przez Pyongsang Auto Works. Zarejestrowałem ciężarówkę jako Taepaeksan 84 (film jest z 1984 roku, ale ciężarówki mogą być starsze, więc jest to tymczasowa nazwa) wyprodukowaną w Pyongsang.

Discussion starter · #99 · (Edited)
Bardzo dobry materiał, Kegare, jestem pozytywnie nastawiony do pojazdu z 1980 roku, ale nie jestem tak pewien co do pojazdu z 1972 roku: może to być również rumuński Carpati lub Bucegi. Zdjęcie nie jest zbyt wyraźne i coś jest nie tak z wymiarami, co sprawia, że nos pojazdu jest za krótki. Nieco wydłużyłem zdjęcie i oto porównanie z Bucegi SR113.

Attachments

81 - 100 of 378 Posts