China Car Forums banner

Shanghai Englon SC5-RV

53K views 40 replies 12 participants last post by  dmitra  
#1 · (Edited)
#2 ·
Re: Geely GC5

Wow, fajne zdjęcia! Na pierwszy rzut oka przypomina nieco Hondę City (stary model, nie obecny), ale wciąż zachowuje oryginalny wygląd. Przypomina mi również trochę Forda Focusa.........ogólnie bardzo ładny samochód. Geely wydaje się również ulepszać swoje projekty wnętrz w całym zakresie - czy ktoś ma pojęcie, ile będzie kosztował ten samochód? Jest dość mały, więc powiedziałbym, że nie więcej niż 70 000 rmb - i bardziej prawdopodobne w przedziale cenowym 50-60 000 rmb. To sprawiłoby, że ten samochód byłby świetną okazją.........z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć z targów motoryzacyjnych w Szanghaju!!:thumb:

#4 · (Edited by Moderator)
Re: Geely GC5 i GC5-RV

Wow, wow, wow - co za piękny hatchback. Jednak jestem trochę zdezorientowany - to BARDZO przypomina Geely CE............CZY to CE pod nową nazwą, czy też zupełnie nowy samochód?? Zazwyczaj znam się na samochodach całkiem dobrze, ale Geely zmienia SIĘ TAK BARDZO, że nie wiem, co się teraz dzieje!! Przypuszczam, że to może być nieco większa wersja CE, ale to nie ma większego sensu. Sprawdźcie porównanie.......
Image

Image

Więc.............co o tym myślicie?

Attachments

#11 ·
Nowe zdjęcia............

OK ludzie, byłem wczoraj na międzynarodowej wystawie samochodowej w Nanning - to nie jest "duża" wystawa (jak w Pekinie, Szanghaju czy Guangzhou), ale STAJĘ się większa......i lepsza. Dużo samochodów - debiut w Nanning BYD Previa (ooops, mam na myśli M6) i G3, Emgrand GC7/GC7-RV (całkiem ładny samochód z OGROMNĄ przestrzenią z tyłu - ale dziwnie, jeszcze nie oferują automatycznej skrzyni biegów), Xiali V5 (BARDZO uroczy samochód i ma opcję AMT), Riich X1 (uwielbiam rozmiar i kształt, nienawidzę, że ma ten sam przedni układ wnętrza co M1 - za bardzo "słodki" dla X1) i widziałem nawet Geely TX4 (taksówkę z Londynu - BARDZO fajny, chciałbym mieć jeden dla "fajnego" czynnika). Jednak samochodem, w którym się zakochałem, był Geely GC5-RV. Pokochałem ten samochód od pierwszego momentu, kiedy zobaczyłem zdjęcia w zeszłym roku (wtedy znany jako Geely CE), a zobaczenie go na żywo i w kolorze było dla mnie najważniejszym wydarzeniem na wystawie. Zrobiłem kilka zdjęć (proszę wybaczyć jakość, to tylko aparat w moim telefonie) i zrobiłem też kilka zdjęć wnętrza. Ogólne wrażenia - jest większy niż myślałem i na pewno nie będzie sprzedawany jako subkompakt. Rozmiarem jest zbliżony do King Konga 5-drzwiowego i myślę, że ma silnik 1.5l (nazwa modelu to w tej chwili GC-515 RV). Bardziej podoba mi się w szarości antracytowej (jak na poprzednich zdjęciach) niż w żółtym (kolor, w którym widziałem go na wystawie), ale i tak piękny samochód. Wnętrze to DUŻE odejście od poprzednich wnętrz Geely - zdjęcia, które zrobiłem, nie są świetne, ale powinny dać ci jakieś pojęcie o tym, jak to wygląda. Widziałem też wersję GC-5 4-drzwiową (w białym kolorze, tak jak na poprzednich zdjęciach tutaj), ale zrobiłem tylko zdjęcia wersji 5-drzwiowej. W każdym razie, NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ, aż ten samochód trafi do sprzedaży - reprezentuje nową erę designu dla Geely i naprawdę wspaniale jest zobaczyć ten samochód osobiście. Ciesz się zdjęciami!:thumb:

Attachments

#13 ·

Dzięki daewoo! Jednym z głównych powodów, dla których tak bardzo lubię swój telefon (Nokia 5800 Xpress music) jest to, że ma całkiem dobry aparat (3,1 megapiksela z obiektywem Carl Zeiss). Myślałem o zrobieniu większej liczby zdjęć, ale w rzeczywistości wszystkie inne nowe samochody zostały już tutaj zamieszczone na forach - i wiem, że nikt jeszcze nie zamieścił zdjęć wnętrza GC5-RV, ponieważ też chciałem zobaczyć wnętrze! Wow.........to może być mój pierwszy "scoop" tutaj na forum....fajnie! :D

#15 ·

Ooh, też lubię wnętrze. Nawet kierownica wygląda fajnie. Ładny samochód, rozumiem, dlaczego jesteś nim tak podekscytowany. Wygląda bardzo dobrze i wyobrażam sobie, że jeżdżę takim samochodem w USA. Wygląda lepiej niż nowy Ford Fiesta, który ma trafić do Stanów, na przykład. Dobra robota jmsteiny, jak zwykle świetne relacje z twojej strony.

Przy okazji, maska, grill i reflektory przypominają mi Nissana Versa lub Murano. Łączą się ze sobą podobnie w tym obszarze samochodów.

#17 ·

Ciemnoniebieski to dobry kolor dla tego samochodu.........lepszy niż żółty, który widziałem na wystawie w Nanning (chociaż zdjęcia węgielno-szare z początku posta wciąż są moimi ulubionymi). Zauważyłem również, że ten ciemnoniebieski model nie ma dwukolorowych siedzeń.......Myślę, że wolę dwukolorowe siedzenia. Jestem praktycznie przekonany, że będzie to następca King Konga - nosi on odznakę "eagle" (podmarka Geely na rynek krajowy) i nie wyobrażam sobie, żeby Geely sprzedawało to i King Konga obok siebie - to nie ma sensu. Rozmiar silnika i ogólne wymiary są podobne, a King Kong (zarówno 4- jak i 5-drzwiowy) wygląda na przestarzałego i starego w porównaniu do najnowszych projektów Geely. Widzę, że ten samochód (GC5) sprzedaje się w przedziale cenowym 50 000-70 000 RMB, co dobrze wypełniłoby lukę między Pandą a Vision...........naprawdę nie potrzebujemy już CK (żałośnie przestarzałego) ani King Konga. Geely ma teraz do czynienia z 3 submarkami, a także z umową z Volvo - "odcinanie tłuszczu" i usprawnianie/aktualizacja linii modeli jest niezbędne, aby odpowiednio się przygotować, jeśli chce być graczem światowym. :nod:

#18 · (Edited)

Geely wprowadzi na rynek Englon SC5-RV w listopadzie, począwszy od silnika 1,5 litra. Seria Gleagle GC5/Englon SC5/Englon SX5 została zaprojektowana przez Giugiaro (ItalDesign).

Silniki: 1.3 16V / 1.5 16V
Maksymalna moc: 68 kW/92 KM / 82,5 kW/112 KM
Maksymalny moment obrotowy: 120 Nm / 138 Nm
Skrzynia biegów: 5-biegowa manualna lub CVT
Długość × szerokość × wysokość: 3919 × 1745 × 1505 mm
Rozstaw osi: 2461 mm

Image

Image

Image

Image

Źródło: http://auto.sina.com.cn/car/2010-10-22/1727666756.shtml